Zirkonyum porselen kaplama nedir?

Zirkonyum diş
Zirkonyum diş
Zirkonyum porselen kaplama
Zirkonyum porselen kaplama

Zirkonyum porselen kaplama, klasik diş kaplama yöntemlerinin yanı sıra günümüzde sıklıkla uygulanmakta olan bir başka tedavi yöntemidir. Bu kaplamalar başta metale alerjisi olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. (Net bilgi için Kendi Diş Doktorunuza başvurunuz.)

Zirkonyum porselen kaplamaların bu kadar tutulmasının ardında birçok neden bulunmaktadır. Bunlardan ilki, zirkonyum porselenin ağız içerisinde herhangi bir yaraya ya da alerjiye neden olmamasıdır. (Net bilgi için Kendi Diş Doktorunuza başvurunuz.)

Zirkonyum diş yüzeyinde bakteri barındırmadığı için diş taşı oluşumu meydana gelmez. Ancak yine de ağız sağlığı için düzenli olarak fırçalama ve doktor kontrolü faydanıza olacaktır. Böylece kullanım sürenizi daha da uzatma fırsatını elde edersiniz.

Zirkonyum porselen kaplama pahalı mı?

Zirkonyum kaplama, klasik yöntemlere göre daha maliyetlidir. Bunun çeşitli nedenleri bulunur. Ancak diğer yöntemlere göre sunmuş olduğu kullanım ömrü de fazladır. Doğal diş görünümü sunan kaplama, estetiğe önem veren hastalar için kullanıma son derece uygundur. Zirkonyum hassas bir yapıya sahip olmadığı için sert gıdalar tüketirken kırılma sorunu meydana gelmez.  Ayrıca çay ve kahve lekelerini de üzerinde barındırmaz. Bakımlı kullanım gerçekleştirilmesi sonucunda yıllar boyunca değişime ihtiyaç duymaz. (Net bilgi için Kendi Diş Doktorunuza başvurunuz.)

Zirkonyum porselen kaplama hangi dişlere yapılır?

Zirkonyum kuronlar
Zirkonyum porselen kaplamalar

Zirkonyum porselen kaplama ön dişlerde sık olarak tercih edilir. Genel olarak uzun köprü yapılacaksa tercih edilmemesi daha doğru olacaktır. Çünkü çok dayanıklı bir malzeme olmasına karşın metal kadar dayanıklı değildir.

Bu nedenle de uzun köprülerde kullanılması pek de olumlu sonuçlar meydana getirmeyebilir. (Net bilgi için Kendi Diş Doktorunuza başvurunuz.)

Zirkonyum ve diş eti çekilmesi sorunu

Diş eti çekilmesi gibi rahatsızlıkların sonucunda da metal rengi meydana gelmez. Çünkü taban kısmı da dişle aynı renkte oluşturulmuştur. Bu sayede doğal görünümden herhangi bir şey kaybetmez ve estetik görüntüsü bozulmamış olur. Laboratuvar içerisinde oluşturulması, zirkonyum seçeneğini daha ön planda tutmayı başarır. (Net bilgi için Kendi Diş Doktorunuza başvurunuz.)

5 Yorum

Yorum Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

zirkonyum

Zirkonyum Diş Nedir?

Zirkonyum diş zararlı mı?