Zirkonyum dişin ömrü

Zirkonyum dişin ömrü - Porselen kaplamanının kullanım süresi
Zirkonyum dişin ömrü – Porselen kaplamanının kullanım süresi

Kaplama yapılacak olduğu zaman hem ön hem de arka dişler de iyi sonuçlar alınması ve kolay kullanımı beklenir. Bu nedenle hastaların tercihlerini doğru yapmaları gerekecektir. Daha uzun süreli kullanım isteyen hastalar zirkonyum kaplamaya yönelirler. Çünkü zirkonyum maddesi oldukça dayanıklıdır ve diş etleri ile uyum halinde bulunması sayesinde hastaların kullanım süresini uzatacak bir yapıda üretilmektedir. Net bilgi için hekiminize danışınız.

Zirkonyum dişin ömrü ne kadardır?

Zirkonyum ön ve arka dişlerde rahatça uygulanabilen bir yapıdadır. Zirkonyum porselen kaplamanın hazırlanması sırasında kişilerin ağız şekilleri ve diş yapıları bilgisayar ortamına aktarılır ve bu sayede ağız yapısı ile tam uyumlu kusursuz bir kaplama meydana çıkartılmış olur.  Hastalar kullanma konusunda herhangi bir sorun ya da zorluk ile karşılaşmayacakları için kısa sürede zirkonyum diş değişimi yapmalarına gerek kalmaz.

Zirkonyum kaplamanın ömrü ortalama 10 yıldır ancak bu süre kişiden kişiye değişmektedir. Çünkü dişlerin bakımının nasıl yapıldığı ve düzenli olarak fırçalanıp fırçalanmadığı kullanım süresine doğrudan etki eder. Dişlerini düzenli olarak fırçalayan kişilerde zirkonyum dişin ömrü uzarken, bakım yapmaktan kaçınan kişilerde bu süre daha kısa olur. Bu nedenle zirkonyum kaplama yaptırdıktan sonra iyi bir kullanım gerçekleştirilmesi, zirkonyumun ömrü bakımından son derece önemlidir.

Diğer kaplama yöntemlerinde bazı sorunlar yaşanabilirken zirkonyum kaplamalarda böyle bir etki söz konusu değildir. Zirkonyum dişler hassas olmadıkları için yemek yerken kırılmaz. Bu nedenle zirkonyum porselenin ömrü bakımlı kullanım gerçekleştirilirse 10 yıldan daha uzun süre de olabilir.

Zirkonyum kaplamanın ömrü dolunca ne yapılır?

Zirkonyum dişin ömrü dolduktan sonra ise yapılması gereken şey oldukça basittir. İlk olarak doktor kontrolünde dişlerin yerinden çıkartılması gerekir. Daha sonra tekrar aynı uygulamalar ile yeniden zirkonyum oluşturulur ve hastanın ağzına yeni zirkonyum diş yerleşimi yapılır. Ağız ve diş eti sağlığı açısından da bu değişim her hasta için gerekli olacaktır.

Net bilgi için kendi diş hekiminize danışarak bilgi alınız, karar veriniz. İnternet sağlık araştırmaları ve karar vermek için kullanılmamalıdır. Bu konuda net bilgiler sadece uzman diş hekimlerinden veya doktorlardan alınabilir.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *