Zirkonyum diş eti çekilmesi

28 Ocak 2015by admin1
Zirkonyum diş eti çekilmesi
Zirkonyum diş eti çekilmesi

Zirkonyum kaplama diş yaptırmak isteyen kişilerin sıkça kafasını kurcalayan bir konu, zirkonyum kaynaklı diş eti çekilmesi problemidir. Diş eti çekilmesi çeşitli nedenlerden ortaya çıkabilecek olan bir sağlık problemidir ve hafife alınmamalıdır. Aksi takdirde zaman içerisinde dişler uzamaya ve köklerini belli etmeye başlar. Bu durum uzun süre tedavi edilmezse dişlerde dökülme meydana gelir. Düzenli olarak bakım gerçekleştirilmemesi ve dişler üzerinde oluşan bakteriler bu sorunun temel nedenlerindendir. Bunun yanı sıra hatalı diş fırçalama da diş eti çekilmesine sebep olur. Net bilgiyi hekiminizden alınız.

Zirkonyum diş eti çekilmesi neden olur?

Hemen belirtelim ki, doğrudan zirkonyum kaynaklı bir diş eti çekilmesi probleminin olabileceğini ifade etmek zordur.  Zira diş eti çekilmesinin birçok sebebi bulunmaktadır. Bunlar,

  • Diş taşı ve bakteriler,
  • Yaşın ilerlemesi,
  • Diş gıcırdatma problemleri,
  • Ortodontik sorunlar (diş çapraşıklığı),
  • Diş eti iltihapları,
  • Travmatik ve cerrahi yaralanmalar ile yanlış ve sık kürdan kullanımı,
  • Sigara ve alkol kullanımı,
  • Kötü ve düzensiz beslenme,
  • Şeker, kalp hastalıkları işe gebelik, menapoz gibi hormonal değişimlere neden olan durumlar,
  • Doğum kontrol, anti-depresan ve kalp ilaçları,

Zirkonyum dişler oluşturulurken, bilgisayar destekli sistemlerden faydalanılır. Dişin üzerine eklenmesi sonucunda da hava sızdırması ve benzeri sorunların oluşması söz konusu olmaz. Ancak ilerleyen yaşla birlikte ufak miktarda da olsa diş eti çekilmesi meydana gelebilir. Bu durum bir hastalık belirtisi değildir ve zirkonyum kaplama yapan kişilerde de herkeste oluşan doğal çekilme miktarı kadardır. Net bilgi için hekiminize danışınız.

Diş eti çekilmesinin sebep olduğu en önemli sorunların başında renk değişimi vardır. Diş eti çekilmeye başladıkça, diş köklerinde gri metal rengi görülmeye başlar ve bu değişim hastaları son derece rahatsız eder. Ancak zirkonyum kaplama, diş eti çekilmesi durumunda böyle bir renk değişimine uğramaz. Çekilme meydana geldikçe diş ile aynı renkte bir parlama olur ve hastalar da bu sayede estetik açıdan kendilerini rahatsız hissetmezler. Bunun yanı sıra tekrar kaplama yapmaya veya tedavi görmeye de ihtiyaçları bulunmaz. Net bilgi için muhakkak hekiminize danışınız.

Zirkonyum diş eti çekilmesi nasıl önlenebilir?

Zirkonyum diş eti çekilme sorununu önlemenin ilk ve öncelikli yolu diş bakımın sürekli ve doğru bir biçimde gerçekleştirmesidir. Bunun için dişler günde en az 3 kez fırçalanmalı ve fırçanın ulaşamadığı yerler için de sık sık diş ipi kullanılmalıdır. Net bilgi için hekiminize danışınız. Bunun yanı sıra, varsa sigara kullanımını bırakmak, ağız duşu ve gargara gibi yöntemleri kullanmak diş eti çekilmesini büyük ölçüde önlemektedir.

Zirkonyum diş eti çekilmesi

Açıkça ifade etmek gerekir ki, diş eti çekilmesi problemi bir kez yaşandıktan sonra diş etlerinin eski haline getirilmesi oldukça güçtür. Zaten bu tedavi eski haline getirme amacından çok, çekilmenin ilerlemesinin durdurulması amacını güder. Bu da çekilmeye neden olan taş ve bakterilerin kazınmasıyla olur. Eğer çok fazla çekilme mevcutsa, en çok 1-2 dişe uygulanmak kaydıyla başka yerden alınan bir yumuşak dokunun, çekilmenin gerçekleştiği yere yapıştırılması yöntemi uygulanabilir. Net bilgi için hekiminize başvurunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment