Ağız kokusu kimsenin istemediği kötü bir durum. Kendimiz ağız kokusu sorunu yaşamak istemediğimiz gibi yanımızdaki bir insanın da aynı dertte olması bizi rahatsız eder. Tükürüğün azlığı, dolguda düşmeler ve dişte çürümeler sonucu ağızda koku birikir. Doğal dişlerinde bu sorunu bilen insanlar, haliyle porselen diş yapımı sırasında da aynı endişeyi yaşıyor. Peki, porselen diş ağızda koku yapar mı?
Porselen kaplama diş birkaç çeşitten oluşur: Ful porselen (Empress), Laminante, Zirkonyum bunlardan en çok kullanılanlarıdır. Genel olarak, içeriğindeki maddelerden dolayı porselen diş ağız kokusu yapmaz. Empress tedavide, ağızdaki dişler tamamen porselenden yapılır. Diş eti üzerine yerleştirilen yeni porselen dişler eğer doktor kaynaklı bir yanlış yerleştirme olmadıysa diş etiyle uyum sağlar ve porselenin özelliğini sayesinde ağızda koku olmaz. Ancak üzerine yerleştirilen doğal dişin çürüme yapması, haliyle porselen kaplamaya zarar verir. Bu bir kötü koku oluşum nedenidir.
Doğal bir dişte ağız kokusunu nasıl engellenir?
- Sigara, çay, kahve içenlerde dil pası oluşuyor. Bu da kokuya neden oluyor.
- Dişte meydana gelen koku zamanla diş taşına dönüşüyor ve dişin çekilmesi dahi söz konusu olabiliyor. Bu yüzden kokuya karşı derhal müdahale yapmalıyız.
- Az tükürüğün önüne geçmek için bol su içmeli ve bu sayede tükürüğün yıkayıcı etkisini kullanarak, ağız kokusunu olabildiğince engellemeliyiz.
Porselen diş yöntemleri ağız, çene ve doğal diş ile uyumlu bir yapıdadır. Alttaki doğal dişin çürümesi, ya da yukarıda bahsedilen durumların dışında bir ağız kokusu yapma ihtimali yoktur. Porselen diş ağızda koku yapar mı sorusuna cevap verecek olursak, hayır, özellikle porselenden kaynaklı bir koku olmayacaktır.
Ağız kokusunun giderilmesi için her geçen gün yeni bir yöntem sunulmaktadır. Diş hekimleri sadece diş macununun yeterli olmadığını, lifli besinlerin diş aralarında kalmasını engellemek için diş ipi kullanması gerektiğini söylüyor ve hatta gargara, ağız duşu önerilerinde bulunuyor. Porselen diş ağızda koku yapar mı demeden önce, doğal dişlerimizi korumamız, porselenin altyapısına da zemin hazırlamış olacaktır.
Linke tıklayarak bir önceki Porselen Diş Öncesi Sonrası konulu makalemize ulaşırsınız.
GIPHY App Key not set. Please check settings